Ramada Majestic intentioneaza sa acceseze fonduri europene

Hotelul Ramada Majestic din Bucuresti intentioneaza sa acceseze fonduri europene prin intermediul unei parteneriat cu Deloitte, pentru a creste nivelul profesional al angajatilor si calitatea serviciilor din hotel, precum si pentru achizitionarea de echipamente si mobilier.

Mihai Acatrinei, directorul general al hotelului, a declarat ca procesul este greoi, iar accesarea fondurilor depinde de ce se va intampla in economie, deoarece compania ar trebui sa asigure 50% din necesarul de finantare.

Pentru acest an, hotelul Ramada Majestic estimeaza o cifra de afaceri de circa 3,8 milioane EUR, cu 14% mai mica decat anul trecut, cand a avut incasari de 4,4 milioane EUR, pe fondul crizei economice. In primele luni din 2009, incasarile hotelului au fost cu 20-25% mai mici.

Pentru Ramada Majestic, turismul de business aduce cea mai mare parte a veniturilor, in timp ce turismul leisure reprezinta 1–2% din afaceri, majoritatea clientilor, aproximativ 95%, fiind turisti straini.

Acatrinei este de parere ca in acest an, atat hotelurile de 5 stele, cat si cele de 4 stele vor trebui sa reduca tarifele sub nivelul de 100 EUR, asa cum se intampla deja in alte capitale europene.

Source: Business Standard