Radu Enache: hotelurile scoase la vanzare au preturi foarte mari

Presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Radu Enache a declarat ca zeci de hoteluri, care au fost construite in ultimii 10-12 ani, sunt scoase in prezent la vanzare la preturi foarte mari, iar cele mai multe dintre acestea au 3, 4 si chiar 5 stele.

Enache apreciaza ca preturile pe care le cer proprietarii respectivelor hoteluri nu ii fac pe potentialii cumparatori sa poata spera ca isi pot recupera vreodata banii investiti in ele.

Potrivit statisticilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, in tara noastra sunt 1.535 de hoteluri, dintre care 31 clasificate la 5 stele, 236 de 4 stele, 746 de 3 stele, 450 de 2 stele si 72 de unitati clasificate la 1 stea.

Totodata, presedintele FIHR a afirmat ca Romania nu are turisti de 5 stele si, din acest motiv, hotelurile din aceasta categorie au coborat tarifele cu peste 50% fata de cat ar fi normal, astfel incat sa atraga clienti de 3 sau 4 stele. In marile capitale ale lumii tarifele la unitatile de 5 stele variaza intre 150 si 250 EUR/noapte.

Source: Business24