Radu Enache a sistat toate investitiile

Proprietarul lantului Continental Hotels, Radu Enache, a precizat ca toate proiectele de investitii ale lantului hotelier vor ramane blocate pentru cel putin jumatate de an, din cauza instabilitatii macro-economice din Romania.

Aftfel, Enache a sistat investitii de aproximativ 62 milioane EUR in patru hoteluri, doua in capitala si doua in Timisoara. Potrivit lui Enache, investitiile in Timisoara si Bucuresti au fost incepute in luna decembrie 2008 si sistate in luna aprilie 2009.

In prezent, omul de afaceri detine terenuri in Timisoara, Cluj-Napoca, Arad, Iasi si Bucuresti, pe care urma sa construiasca noi unitati hoteliere.

In 2009, grupul controlat de Radu Enache a inregistrat afaceri de 85 milioane RON, in scadere cu 13% fata de 2008, iar pentru acest an se estimeaza o crestere a cifrei de afaceri, pana la nivelul atins in 2008, de 27 milioane EUR.

In prezent, Continental Hotels detine 14 hoteluri sub marcile Ibis, Hello, Continental Forum si Continental, in Bucuresti, Constanta, Sibiu, Arad, Oradea, Targu-Mures, Suceava, Timisul de Sus, Turnu Severin si Portile de Fier, totalizand un numar de 1.855 de camere.

Radu Enache, estimeaza pentru Grand Hotel Continental, clasificat la 5 stele, o cifra de afaceri de 2,5 milioane EUR pentru acest an si un grad de ocupare de 60%.

Source: Wall-Street