Radisson Blu: crestere de 6-8% a gradului de ocupare, in primele luni din 2010

Ali Yilmaz Yildirimlar, director general al hotelului Radisson Blu din capitala, clasificat la 5 stele, este ferm convins ca 2010 nu va aduce schimbari pozitive in economia romaneasca si apreciaza ca incertitudinea din piata, lipsa lichiditatilor cu care se confrunta companiile si reducerea numarului investitorilor straini sunt cele mai mari amenintari de pe piata hoteliera.

In primele luni ale acestui an, unitatea de 5 stele a inregistrat o crestere de 6-8% a gradului de ocupare, fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Aproximativ 70% din clientii Radisson Blu sunt straini, veniti in interes de afaceri, doar 30% fiind romani, potrivit oficialului hotelului.

Yildirimlar a precizat ca, in acest an, hotelul se va concentra pe atragerea de noi segmente de piata, incercand sa gaseasca in randul clientilor care vin in interes de business si clienti care s-ar putea intoarce pentru vacanta.

Radisson Blu este detinut de compania Bucuresti Turism, care mai controleaza si complexul Centreville Apart Hotel.

In primele trei luni ale acestui an compania a inregistrat o crestere de 14% a cifrei de afaceri, pana la 22,8 milioane RON si a trecut pe profit, cu un rezultat brut de 4,6 milioane RON, dupa ce in primele trei luni din 2009 inregistrase pierderi de 25 milioane RON, potrivit datelor de pe Bursa.

Profitul a provenit in special din reevaluarea in scadere a datoriilor pe termen lung, pe fondul aprecierii cursului de schimb RON/EUR.

Bucuresti Turism este controlata in proportie de 77% de firma olandeza BEA Hotels Eastern Europe.

Source: Ziarul Financiar