RHIC Holding a iesit din actionariatul hotelului InterContinental

Compania Mountbay Limited, inregistrata in Cipru, asociata cu firma The Nova Group Investments Romania, holding detinut de omul de afaceri Dan Adamescu, a cumparat, pe 20 aprilie, 32,9% din actiunile companiei hoteliere InterContinental, RCHI, pentru 34,2 mil. RON.
 
In aceeasi zi, firma de asigurari Astra, controlata de Dan Adamescu, a achizitionat 16,22% din titlurile InterContinental, de la RHIC Holding, pentru 16,9 mil. RON. Astfel, omul de afaceri a ajuns sa detina indirect 31,96% din titlurile companiei care opereaza hotelul de 5 stele InterContinental din Bucuresti.
 
In urma acestor tranzactii RHIC Holding a iesit din actionariatul InterContinental, vanzand participatia de 49,12% pentru 51,1 mil. RON.
 
In luna martie, actionarii InterContinental au aprobat contractarea unui imprumut de 15 mil. EUR de la UniCredit Tiriac Bank, pentru restituirea unei datorii de 13,5 mil. EUR catre RHIC Holding. Diferenta era destinata finantarii unor investitii in renovarea hotelului.
 
La pretul la care RHIC Holding a vandut actiunile, de 0,1249 RON, compania InterContinental este evaluata la 104,1 mil. RON, in timp ce, la cea mai recenta cotatie bursiera, de 0,105 RON/titlu, capitalizarea este de 87,5 mil. RON.
Source: Daily Business