RA-APPS va scoate la vanzare hotelul Triumf din Bucuresti

Hotelul Triumf din Capitala, clasificat la 2 stele, aflat in portofoliul RA-APPS, va fi scos din nou la vanzare prin licitatie, la un pret de pornire de 19,6 mil. EUR, cu aproape 13 mil. EUR mai putin decat la precedenta tentativa de vanzare, din 2007, blocata in instanta.
Licitatia va fi organizata in conditiile in care RA-APPS si-a accentuat pierderile in ultimii ani, iar consultanti imobiliari au atentionat in repetate randuri ca vanzarea activelor in conditiile actuale ale pietei nu este cea mai buna solutie si ca infiintarea unui fond imobiliar listat la bursa pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii catre firme private sunt alternative la vanzarea individuala a proprietatilor, care ar asigura o transparenta sporita si un castig mai bun pentru stat.
Hotelul Triumf este amplasat pe un teren de 15.000 mp langa Bulevardul Kiseleff din Capitala si dispune de 98 de camere si apartamente, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri si o gradina de vara cu 60 de locuri.
Hotelul a mai fost scos la vanzare in ianuarie 2007, la un pret de pornire de 32,5 mil. EUR. La licitatie s-au prezentat atunci companiile Roses Residential Park Bucuresti, BEA Hotels Eastern Europe Romania si Athenee Phenix Group.
In ultimii 2 ani, RA-APPS si-a majorat pierderile si a vandut imobile din portofoliu prin proceduri contestate de catre consultanti imobiliari si aproape si-a dublat rezultatul negativ in 2013 comparativ cu 2012, nereusind sa atinga propriile tinte pentru care a cerut si obtinut avizul Guvernului.
In bugetul prognozat pentru acest an, aprobat de Guvern in luna februarie, RA-APPS a a anuntat ca va incasa 190 mil. RON din licitatii, aproape aceeasi suma calculata si ratata in 2013. In acelasi timp, in buget, regia anunta ca va cheltui in mod sigur in acest an peste 55 mil. RON cu evaluarea si publicitatea acestor imobile scoase la vanzare.
RA-APPS va mai plati in acest an 26,3 mil. RON pentru baza materiala de reprezentare si protocol, cu 11,2 mil. RON mai mult decat suma cheltuita anul trecut.
RA-APPS detine aproximativ 650 locuinte de protocol si de serviciu, peste 75 de vile si mai mult de 250 hectare teren, mostenite de la fosta gospodarie de stat a PCR si ocupate de actuali sau fosti demnitari, ori chiar de rudele lor.
Acestora li se adauga zeci de spatii comerciale, ferme si unitati turistice, dintre care hotelul Triumf din Bucuresti, hotelul Mara din Sinaia, Clubul Floreasca, complexul Scrovistea, complexul Palat Snagov sunt printre cele mai valoroase.
Surse oficiale au declarat ca intregul patrimoniu RA-APPS este evaluat la 500 mil. EUR – 1 mld. EUR.

Source: Business24