Qantas a realizat cel mai lung zbor fara escala din lume, de 19 ore

Compania aeriana australiana Qantas a realizat cel mai lung zbor fara escala din lume cu un avion comercial, care a strabatut distanta New York – Sydney in peste 19 ore, avand la bord 50 de pasageri si membri ai echipajului.
Avionul Qantas 7879 a decolat vineri seara de pe aeroportul John F. Kennedy din New York si a aterizat pe aeroportul Kingsford Smith din Sydney duminica dimineata. Acesta a fost primul dintr-o serie de trei zboruri pe distante foarte lungi prevazute de compania australiana in 2019. 
Qantas, care va testa si un zbor direct intre Londra si Sydney, doreste sa opereze zboruri comerciale regulate pe distante lungi.
Pentru primul zbor-test, Qantas a modificat un avion Boeing 787-9 Dreamliner: cabina a fost redusa, pentru a permite ca rezervorul de carburant sa fie umplut la capacitate maxima, iar numarul pasagerilor si cantitatea de bagaje au fost reduse. Toate emisiile de carbon vor fi compensate prin alte masuri, pentru a reduce poluarea atmosferei cu gaze cu efect de sera, au precizat reprezentantii companiei Qantas.
 40 de pasageri, inclusiv directori ai companiei Qantas, oameni de stiinta si jurnalisti, si 10 membri ai echipajului s-au aflat la bordul aeronavei.

Source: Economica