Proprietarul lantului de restaurante La Mama a deschis o cafenea in Bucuresti

Proprietarul lantului de restaurante La Mama, Catalin Mahu, a deschis in cadrul restaurantului La Mama din Piata Alba Iulia din Bucuresti o cafenea numita Cafepedia. Suma totala investita in noua locatie se ridica la 450.000 EUR.

Pe viitor Catalin Mahu intentioneaza sa deschida si alte cafenele si sa extinda lantul La Mama cu doua noi restaurante. Cafeneaua din Piata Alba Iulia va fi singura cafenea din cadrul unui restaurant, cele care vor urma fiind entitati separate de restaurante. Suma necesara pentru deschiderea unei cafenele se ridica la 100.000-120.000 EUR iar pentru un restaurant aproximativ 350.000 EUR, in functie de locatie.

Proprietarul lantului La Mama estimeaza ca in acest an va inregistra o cifra de afaceri de pana la 7 milioane EUR, in crestere cu 75% fata de 2005, pe fondul deschiderii de doua noi restaurante iar pentru 2007 estimeaza o cifra de afaceri de cel putin 12 milioane EUR.

In 2005 compania a decis sa investeasca 350.000 EUR intr-o fabrica de produse fara aditivi alimentari. Unitatea are 1.000 mp si este situata in cadrul complexului Semanatoarea din Bucuresti.

In prezent compania detine sase restaurante, dintre care si unul in centrul comercial Feeria din Baneasa. Potrivit unor declaratii recente ale reprezentantilor companiei, La Mama s-ar putea extinde in provincie, prin investitii directe sau in sistem de franciza, prima destinatie vizata fiind orasul Brasov.
Source: Ziarul Financiar