Proprietarii pensiunii Atra Doftana se gandesc sa extinda afacerea

Proprietarii pensiunii Atra Doftana, clasificata la 5 margarete si situata pe malul raului Paltinul, se gandesc la extinderea pensiunii si vor sa atraga din ce in ce mai multi turisti prin promovarea locatiei. 
Pensiunea Atra Doftana apartine companiei Top Resorts a carui actionari sunt Emil Munteanu, Eduard Dimitriev, Stefan Mustata si Razvan Florea.
Initial, proiectul a fost gandit la o investitie de 400.000 EUR, din care 50% sa fie finantare europeana, accesata prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, FEADR, insa cei patru investitori au ajuns sa aloce circa 1 mil. EUR pentru a aduce unitatea la standardele dorite.
Emil Munteanu estimeaza ca investitia va fi amortizata in 10-15 ani de la deschidere.
Atra Doftana are 8 camere cu o capacitate totala de circa 20 de persoane, dispuse astfel incat sa protejeze intimitatea oaspetilor.
In primul an de la inaugurare, pensiunea a inregistrat venituri de circa 700.000 RON, din care aproximativ 60% din suma, respectiv 425.000 RON reprezinta incasari ale restaurantului pensiunii, iar 40%, respectiv 283.000 RON sunt venituri din cazare.
Din august 2011 pana in luna iulie a acestui an, pensiunea a fost vizitata de 5.000 de turisti, dintre care 3.000 s-au si cazat.
Pentru cel de-al doilea an de activitate, reprezentantii pensiunii estimeaza un grad de ocupare de 50%, si o crestere de 10-15% a cifrei de afaceri.
Munteanu a declarat ca datorita cererii mari, iau in calcul si extinderea. Acesta a precizat ca ar mai fi necesare 10 camere si ca cel mai probabil vor mai construi cateva locatii mici in aceasta zona, care sa fie in stransa legatura cu unitatea actuala.
De asemenea, oficialii companiei au precizat ca sunt interesati sa acceseze si pe viitor fonduri europene.

Source: Wall-Street