Proiectul de reamenajare a Casei Radio va fi supus unei noi licitatii

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului MTCT, Laszlo Borbely, a anuntat ca in scurt timp va fi reluata licitatia privind atribuirea contractului privind reamenajarea Casei Radio, sperand sa atraga de aceasta data finantatori puternici.

In prezent, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT, a inceput procedurile de reziliere a contractului Dambovita Center, primul parteneriat public-privat incheiat in martie 2003 cu firmele Mimel Insaat din Turcia si Orb Estates din Marea Britanie. Proiectul, evaluat la 130 milioane USD, pentru derularea caruia Compania Nationala de Investitii impreuna cu cele doua firme au infiintat firma Dambovita Center, prevedea transformarea, pana in 2007, a Casei Radio intr-un complex multifunctional, format dintr- un mall, un hotel de cinci stele, apartamente de lux, centru de conferinte, centru de sanatate, fitness si parcare.

Rezilierea contractului a survenit din doua motive. In primul rand, lucrarile estimate de partenerul turc pentru vara anului 2003 nu au fost demarate, in conditiile in care autorizatiile de constructie erau emise si, potrivit surselor din piata, se semnase chiar un acord cu lantul hotelier Hyatt pentru dezvoltarea hotelului din cadrul complexului. In al doilea rand, cele doua firme s-au retras din actionariatul firmei Dambovita Center, cota lor fiind preluata de grupul turc Cenk Demir, care a anuntat ca urma sa redenumeasca proiectul in Metropola si sa demareze in scurt timp lucrarile, dar care nu a convins autoritatile romane de puterea sa financiara privind finalizarea proiectului.
Source: Banii Nostri