Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat pe data de 9 iunie la Mamaia, ca ministerul ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunare – Bucuresti, pe care sa il includa in Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.
Canalul Dunare – Bucuresti ar urma sa lege Bucurestiul de coridorul Paneuropean de Transport nr.7, printr-o cale navigabila avand o capacitate de transport de pana la 20 de milioane de tone pe an.
Udrea a precizat ca realizarea acestui canal ar avea si alte consecinte economice, printre care se numara scoaterea de sub efectul inundatiilor a aproximativ 30.000 de hectare terenuri agricole si a 11 localitati, asigurarea necesarului de apa pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil si pentru alimentarea localitatilor limitrofe, la care se adauga amenajari pentru piscicultura, dezvoltarea agrementului si turismului in zona, cu influente ecologice favorabile.
Totodata, Elena Udrea a declarat ca unul dintre proiectele romanesti care ar putea fi incluse cu succes in cadrul acestei strategii europene a Dunarii ar fi punerea in valoare a destinatiilor turistice romanesti de pe malul fluviului si a circuitelor turistice culturale, istorice si religioase din Oltenia.
De asemenea, ministrul a precizat ca nici Delta Dunarii nu este exploatata corespunzator din punct de vedere turistic si ca, pe viitor, poate fi promovat un tip de turism care sa tina cont de dezvoltarea durabila a regiunii.
Source: Bloom Biz