Proiectul Superschi in Carpati nu este in concordanta cu tendintele internationale din domeniu

Proiectul Superschi in Carpati, prin care se doreste construirea unor statiuni care sa atraga cat mai multi turisti, nu respecta nici una dintre tendintele la nivel mondial in domeniu. In timp ce noua tendita se orienteaza pe cerere si se bazeaza pe studii de piata, autoritatile se bazeaza pe ideile anilor trecuti mizand pe faptul ca turistii vor veni doar daca se construiesc statiuni turistice.

In zona Pestera – Padina, CJ Dambovita propune construirea unei statiuni-mamut, cu toate ca zona este rezervatie naturala. Statiunea ar putea fi dezvoltata la 1.600 m altitudine si ar urma sa beneficieze de trambuline de schi cu tribune, instalatii complete pentru biatlon si schi fond, sala de sport polivalenta cu o suprafata de 3.000 mp, terenuri de sport in aer liber pentru baschet, volei, handbal si tenis. In anul 2000, in aceeasi zona, s-a incercat construirea a doua teleschiuri insa acestea nu au fost niciodata folosite iar anul acesta au fost demontate si mutate la Predeal.

Singura zona potrivita pentru o partie de schi este intr-una dintre valcelele care formeaza obarsia Vaii Jepilor, deoarece aici zapada tine de la prima ninsoare pana in luna iunie, a declarat Alexandru Brumarescu, seful statiei de radioactivitate de la Babele si doctor in geomorfologia Bucegilor.

Presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania, Andrei Blumer, a declarat ca in loc sa se mearga pe un turism de nisa, ecoturism, turism rural, cu programe tematice, autoritatile merg pe proiecte de mare amploare.
Source: Adevarul