Proiectul Planorama are un nou antreprenor

Dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, compania EuroHabitat, a numit un nou antreprenor general al proiectului, si anume Danya Cebus, subsidiara a grupului Africa Israel Investments, in locul fostului antreprenor, firma Yapitek.

In luna mai 2007, Urban&Asociatii a anuntat ca firma Yapitek a inceput procedura de faliment, primul raport fiind depus la Tribunalul Bucuresti pe data de 25 mai. Potrivit raportului lichidatorului judiciar, firma Cris Consult, compania Yapitek are datorii de 7,5 milioane EUR si contracte incheiate in valoare de 47,6 milioane EUR.

Complexul Planorama este amplasat in zona bulevardului Doamna Ghica din sectorul 2 al Bucurestiului iar lucrarile de constructie au fost demarate in prima parte a anului 2006.

Compania EuroHabitat este membra a trustului Gibor Sports, al carui actionar principal este omul de afaceri israelian Eitan Eldar.

Compania Danya Cebus este subsidiara a grupului Africa Israel Investments, care a anuntat investitii de 500 milioane EUR pentru proiecte imobiliare in Bucuresti, cel mai important fiind Cotroceni Park, un ansamblu care va cuprinde un mall, patru cladiri de birouri si un hotel.

Source: Curierul National