Proiectul „Curtea Domneasca de Arges – capitala turismului romanesc”

Proiectul „Curtea Domneasca de Arges – capitala turismului romanesc”, s-a desfasurat pe parcursul unui an si a fost implementat de Primaria Municipiului Curtea de Arges si finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.3 – “Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica” Operatiunea Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specific.
In cadrul proiectului s-au promovat cele mai importante monumente cultural-istorice din oras. A fost creat un website turistic, s-a emis o harta interactiva si o descriere in detaliu a obiectivelor, a traseelor turistice ce au condus spre o crestere considerabila a numarului de vizitatori fata de anul precedent.
Monumentele incluse in acest proiect sunt Manastirea Argesului, Fantana lui Manole, Curtea si Biserica Domneasca, pictura interioara din cadrul Bisericii Domnesti, Biserica San Nicoara, Muzeul Municipal si Casa Norocea.
Curtea de Arges poate deveni, in timp, una dintre principalele destinatii turistice ale tarii. Pe langa nenumaratele obiective din oras, in zona se afla Barajul de la Vidraru, Cetatea Poienari si Transfagarasanul.

Source: Travelomania