Proiecte pentru a atrage cat mai multi turisti in Bucuresti

Pe data de 23 decembrie, Asociatia de Turism a Muncipiului Bucuresti, ATMB, a prezentat intr-o conferinta de presa principalele proiecte ale organizatiei pentru 2011, in vederea transformarii Bucurestiului intr-o destinatie turistica atractiva, atat pe plan national cat si international.

Bucuresti City Plus este un program complex prin care se promoveaza atat in tara cat si in strainatate programe turistice in Bucuresti, dar si servicii conexe legate de turism precum vizionari de spectacole, participari la evenimente culturale, sportive, shopping etc.

In cadrul programului, lansat pe 23 decembrie 2010, asociatia isi propune sa organizeze tururi de Bucuresti tip Hop On – Hop Off, tururi de oras tematice (gastronomie, cultural, istorice etc.), precum si tururi pe bicicleta.

Primul membru asociat al ATMB este magazinul Cocor, care va oferi sprijin in cadrul proiectului Bucuresti City Plus, prin activitati precum promovarea punctelor turistice din Bucuresti pe mediafatada Cocor, amenajarea statiei de plecare/ sosire a turului orasului pe model Hop On – Hop Off in Piata Timpului de langa Cocor si amenajarea unui centru de informare turistica in Piata Timpului.

Un alt proiect anuntat se numeste “Luna Mai – Luna Bucurestiului”, eveniment de mare anvergura pe vremea regelui Carol al II-lea, in cadrul caruia se vor oferi reduceri la muzee, la spectacole de teatru, circ, se vor organiza spectacole tip opera pentru toti, iar unele magazine vor oferi reduceri in aceasta luna.

Acest eveniment este prevazut sa inceapa cu traditionala bataie cu flori si balada florilor, obiceiuri ale bucurestenilor dinainte de al doilea razboi mondial a declarat Carmen Pavel, vice-presedintele Asociatiei de Turism al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, s-a anuntat intentia de a construi o adevarata statiune balneoclinaterica in Bucuresti, subliniindu-se faptul ca substratul termal aflat sub capitala este foarte putin folosit.

Source: Curierul National