Proiect pentru reintroducerea Cetatatii Oradei in circuitul turistic

Municipalitatea din Oradea a intocmit proiectul “Revitalizarea Cetatii Oradea� care are menirea de a reintroduce Cetatea in circuitul turistic din vestul Romaniei. Primaria Oradea a depus proiectul la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest care il va inainta Ministerului Culturii si Cultelor. In planul de investitii pentru Cetatea Oradea figureaza amenajarea unui muzeu al cetatii, a unui centru de mestesuguri si de arte traditionale, a unei galerii de vinuri, a unui centru multifunctional pentru tineret, a unui han cu mancaruri traditionale si a unei biblioteci. Termenul de finalizare al lucrarilor este anul 2013.

Suma necesara investitiei se ridica la 18 milioane EUR din care 10% va fi alocata de primaria Oradea iar restul ar trebui sa fie alocate din fondurile structurale ale Uniunii Europene.

Primaria Oradea ar urma sa deruleze unele lucrari cu finantare de la Consiliul Local prin care se vor asigura iluminatul extern si intern, extinderea retelelor de infrastructura, apa, canalizare si gaz pana in centrul monumentului medieval.
Source: Gazeta de Bistrita