Proiect de reabilitare a infrastructurii din Bran

Cu toate ca, localitatea turistica Bran s-a dezvoltat destul de mult in ultimii ani si anual este vizitata de milioane de turisti, infrastructura comunei a ramas aceeasi. Astfel ca, administratia locala a initiat mai multe proiecte PHARE si face apel la autoritatile statului sa ia in consideratie dezvoltarea Branului ca zona turistica de nivel european.

Lucrarile de reabilitare a infrastructurii localitatii turistice Bran prevad construirea de parcari, trotuare, a unui sistem de canalizare si reactivare a microhidrocentralelor construite in timpul Reginei Maria. Valoarea proiectului, aflat in prezent in stadiul de evaluare nationala, se ridica la 5 milioane EUR.

Acest proiect este o alternativa la propunerea initiala a autoritatilor, un macroproiect care prevedea in special dezvoltarea zonei prin conservarea arealului rural, construirea unei telegondole pana la telecabina de la Babele, facilitand astfel traversarea Masivului Bucegi. Pe traseul telegondolei a fost proiectata cea mai mare partie de schi din tara insa, pana in prezent, a fost realizat doar 1 km de partie, prin forte proprii .
Source: Romania Libera