Proiect de investitii de 4,75 mld. RON in dezvoltarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul International Henri Coanda – Bucuresti

Pe data de 29 august, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul International Henri Coanda – Bucuresti, document care prevede construirea unui nou terminal de pasageri.
Valoarea obiectivului de investitii aprobat de Guvern pentru Aeroportul International Henri Coanda – Bucuresti, companie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, este de 4,75 mld. RON.
Noul terminal “modular” de pasageri va avea o suprafata totala 100.000 mp, 2 module de 1.500 pasageri/ora/flux si 25 porti de imbarcare. Durata de executie a proiectului va fi de 60 de luni, de la data semnarii contractului
Programul prevede si realizarea unor noi cai de rulare si platforme de stationare pentru aeronave si infrastuctura aeroportuara asociata acestora. Platforma de stationare aeronave va avea o suprafata de 650.000 mp si 56 locuri noi de parcare pentru aeronave, dar si noi cai de rulare in suprafata de 266.000 mp.
De asemenea, vor fi amenjate 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme, potrivit Guvernului. 

Source: Profit