Proiect de amenajare a unei baze turistice-pilot in Masivul Leaota

CJ Arges a aprobat un proiect, care urmeaza sa fie realizat in colaborare cu CJ Dambovita, Fundatia Felix-Domo Bucuresti si Obstea Mosnenilor Dragosloveni, privind valorificarea potentialului turistic din zona Bucegilor, in zona judetelor Arges si Dambovita.

Proiectul, evaluat la 50 milioane EUR, va fi finantat de Uniunea Europeana si va cuprinde amenajarea unei baze turistice-pilot in Masivul Leaota, cu doua statiuni adiacente, situate la 1.600 m si 1.750 m altitudine, comunicarea dintre ele urmand sa se faca prin intermediul telecabinelor si a drumurilor asfaltate, rezultate in urma modernizarii a doua drumuri forestiere. De asemenea este prevazuta construirea de hoteluri montane si moteluri, partii de schi, bazine de inot si de aprovizionare cu apa potabila, sisteme de iluminat.

Realizarea proiectului, prevazuta a se finaliza in 2012, va avantaja si accelerarea turismului rural din partea de nord a judetului Arges, de pe ruta Campulung, Dambovicioara, Leresti, Rucar, Podul Dambovitei, Bran.
Source: Romania Libera