Proiect de 220.000 EUR pentru promovarea turismului monahal in judetul Valcea

Consiliul Judetean Valcea a implementat un proiect pentru promovarea turismului monahal, care isi propune sa transforme Oltenia intr-un centru spiritual al tarii, cum este Bucovina.
Proiectul, care este finantat din fonduri europene, are o valoare de 220.000 EUR si vizeaza activitati menite sa faca din zona de sud a judetului, destinatii atractive pentru turism, afaceri, prin dezvoltarea culturii ecumenice, a accesului la schituri, manastiri si biserici si cresterea utilizarii Internetului. 
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Promovarea potentialului turistic al localitatilor din sudul judetului prin cresterea vizibilitatii bisericilor, schiturilor si manastirilor din aceasta zona, cu scopul de a raspandi turismul si cultura monahala avand impact la nivel national si international; cresterea numarului de turisti cu minim 5% in prin actiuni de promovare si marketing specifice; mentinerea si crearea de noi locuri de munca ca rezultat al cresterii turismului in zona si nu in ultimul rand cresterea veniturilor factorilor economici locali in perioada determinanta prin stimularea vizitatorilor de a cheltui. 
In judetul Valcea exista nu mai putin de 52 de lacase de cult de patrimoniu, insa cele mai intens promovate vor fi manastirile din sud, in numar de 16.
Printre acestea 16 se numara: Manastirea Cozia, Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Hurezi, Manastirea Frasinei si Manastirea Stanisoara.

Source: Business24