Programul Inscrieri Timpurii a debutat mai devreme in acest an

Agentiile de turism au lansat pe piata primele oferte de inscrieri timpurii, mai devreme cu o luna fata de anul trecut, cu reduceri de tarife de pana la 30% fata de pachetul de baza.

Lista unitatilor inscrise in programul „Inscrierile timpurii”, lansat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, pentru perioada 1 februarie – 1 martie anul curent, a crescut fata de 2009, fiind inlcuse si hoteluri din zona montana si din zona statiunilor balneoclimaterice.

Tendinta anului 2010 este de majorare usoara a tarifelor, de 3%-5%, pentru unele destinatii externe, in timp ce pentru altele, precum Spania, se remarca o diminuare a preturilor pachetelor de servicii fata de anul trecut, a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

Agentia de turism Eximtur, si-a dublat anul trecut vanzarile din pachetele early booking, pentru acest an fiind estimat un nivel cel putin egal cu cel din 2009.

In 2009, prin acest program s-au vandut aproximativ 12.000 de pachete de servicii turistice, cea mai mare parte pentru litoral.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT, a declarat ca, pentru acest an, asociatia estimeaza o crestere cuprinsa intre 5% si 7% a cererii pentru pachete de produse si servicii turistice.

De asemenea, se estimeaza ca segmentul turismului de croaziera in 2010, va creste cu 20-30% fata de 2009, an in care s-au consemnat majorari de 15-20% ale vanzarilor.

Source: Financiarul