Problemele financiare au fost principalul motiv pentru neefectuarea unei calatorii in scop turistic in statele UE, in 2016

Problemele financiare au reprezentat in 2016 cel mai frecvent motiv pentru neefectuarea unei calatorii in scop turistic in majoritatea statelor Uniunii Europene, cel mai ridicat procent fiind in Grecia, Portugalia, Croatia, Cipru, Belgia si Romania, conform datelor publicate de Oficiul european de Statistica – Eurostat.

48% dintre participantii la studiu au indicat ca aspectul financiar a fost principalul motiv pentru neefectuarea de calatorii, in timp ce 20% au mentionat motive medicale, si alti 20% au specificat ca nu au vrut sa calatoreasca.

Cel mai ridicat procent de cetateni care nu au efectuat in 2016 calatorii in scop turistic din cauza problemelor financiare s-a inregistrat in Grecia (74,6%), Portugalia (66,4%), Croatia (61,6%), Cipru (56,7%), Belgia si Romania (ambele cu 55,3%).

Aproximativ 62% din populatia Uniunii Europene in varsta de 15 ani sau mai mult a facut cel putin o calatorie in scop turistic din motive personale. Jumatate (50%) au efectuat cel putin o calatorie in tara lor si au innoptat in unitatile de cazare, iar aproape o treime (32%) au facut cel putin o excursie peste hotare.
Source: Capital