Problemele cu care se confrunta operatorii turistici din Delta Dunarii

Asociatia Litoral – Delta Dunarii trage un semnal de alarma in ceea ce priveste problemele operatorilor de turism din Delta Dunarii.

La inceputul lunii iulie reprezentantii Asociatiei Litoral s-au intalnit cu autoritatile locale, dar si cu reprezentantii Asociatiei Patronale in Turismul din Delta Dunarii si cei ai Aeroportului Delta Dunarii si au identificat mai multe probleme care pe termen mediu si lung ar putea afecta operatorii de turism din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Principala problema semnalata de operatorii turistici, care ar putea bloca activitatea turistica in judetul Tulcea, ar fi adoptarea Hotararii de Guvern privind circulatia ambarcatiunilor de agrement din Delta Dunarii..

Alte aspecte privesc posibilitatea achizitiei combustibilului fara acciza si taxa de drum pentru posesorii de barci si hoteluri plutitoare prin autorizarea unuia sau mai multor agenti economici in Tulcea si Delta Dunarii care sa livreze combustibil pe apa si posibilitatea platii taxei de acces in Rezervatie la locatiile turistice autorizate.

La nivelul judetului Tulcea s-au demarat tratative intre reprezentantii Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, Asociatiei Patronalului in Turismul in Delta Dunarii, Primaria Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in vederea constituirii unui parteneriat solid care sa rezolve o parte din aceste probleme si care sa permita ca, in anii urmatori, Delta Dunarii sa devina cu adevarat unul din pilonii brand-ului turistic de tara promovat in strainatate.

Corina Martin a declarat ca se pregateste lansarea unui nou program special ce va fi inclus in campania ANAT „Vacanta in tara mea” si care se va numi “Delta Dunarii pentru toti”.

Source: Horeca Romania