Primul hotel Doubletree by Hilton din Bucuresti se va deschide in 2011

Hilton Worlwide a anuntat pe 23 septembrie semnarea unui contract de franciza cu VIS 7 Import Export SRL, in vederea deschiderii primului hotel Doubletree by Hilton din Bucuresti.

Contractul presupune reamenajarea unitatii Bucharest City Piata Unirii, care a functionat sub marca Tulip Inn Bucharest City pana la 1 iunie 2010, prin extinderea cu 11 camere de la 88 de camere, in prezent. Finalizarea lucrarilor este programata pentru trimestrul al doilea din 2011 si va fi finantata dintr-un credit de la BRD de 1 mil. EUR.

Saleem Sarieddine, director executiv Bucharest City Hotel, a declarat „Acesta este primul nostru contract de franciza cu Hilton Worldwide si suntem mandri ca semnam un contract pentru dezvoltarea unui hotel Doubletree by Hilton. Consideram ca acest nou hotel este un plus important pentru Bucuresti, cu un potential excelent, situat intr-o pozitie strategica in centrul orasului.”

Rata de ocupare a unitatii este in prezent de 50%, urmand sa creasca cu 25% in urma afilierii la lantul Hilton.

Hotelul a fost deschis in 2006 si, in 2009, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,7 mil. EUR.

Aceasta unitate va fi cel de-al cincilea hotel din lantul Hilton Worlwide in Romania si cel de-al doilea hotel Doubletree by Hilton din tara, dupa cel de la Oradea, care va fi lansat la inceputul anului viitor.

Hilton va deschide in 2011 si primul hotel de tip economy sub marca Hampton la Brasov.

Source: Bloom Biz