Primarul Londrei vrea sa construiasca un cartier rezidential in locul aeroportului Heathrow

Primarul Londrei, Boris Johnson, va prezenta Comisiei pentru Aeroporturi planurile pentru transformarea celui mai mare aeroport din Europa – Heathrow – intr-o zona rezidentiala, in timp ce conducerea aeroportului propune construirea unei noi piste.
Primarul vrea dezvoltarea unui hub aerian cu patru piste in estul Londrei, in detrimentul Heathrow.
In acelasi timp, Johnson cere inchiderea sau reducerea dimensiunilor Heathrow, intrucat terenul poate fi folosit pentru a construi un nou cartier.
Conducerea Heathrow si mai multi consilieri locali au afirmat ca un nou hub aerian in estul Londrei ar lasa aeroportul fara trafic si ar cauza pierderea unui numar mare de locuri de munca in zona.
Guvernul ar putea cumpara Heathrow pentru circa 15 mld. GBP si ar putea folosi terenul de 1.220 de hectare pentru a construi 100.000 de locuinte pentru circa 250.000 de oameni, creand astfel un nou cartier care ar mai reduce presiunea pe piata imobiliara, a declarat Johnson.
Legaturile de transport foarte bune fac locatia ideala pentru constructia de locuinte si sedii de companii, potrivit primarului.
Propunerea primarului ar lasa 114.000 de oameni in fata concedierii, ar creste costurile pentru contribuabili si ar dura mai mult sa fie implementata decat continuarea pe baza solida deja existenta la Heathrow, a declarat un purtator de cuvant al Heathrow.
Primarul si conducerea Heathrow sunt de acord asupra faptului ca Londra are nevoie de un hub aerian puternic in zona de sud-est a orasului, insa aceasta viziune este contestata de alte aeroporturi din Londra si apropiere.

Source: Daily Business