Primaria capitalei ar putea prelua de la MTCT toate drepturile si obligatiile in legatura cu proiectul Esplanada

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului, primaria capitalei preia toate drepturile si obligatiile MTCT aferente proiectului de parteneriat public – privat Esplanada, actele si documentele rezultate de la lansarea proiectului pana in prezent, precum si contractele de consultanta, evaluare, in curs de executare. Totodata, va prelua si terenul necesar dezvoltarii imobiliare, estimat la 1 miliard EUR.

MTCT propune Guvernului sa aprobe transmiterea imobilelor amplasate pe terenul necesar constructiei proiectului Esplanada in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, CGMB, dupa ce vor fi declarate ca fiind de utilitate publica. Transferul va fi realizat in baza unui protocol care va fi incheiat intre MTCT si CGMB in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Pentru proiectul Esplanada, estimat la o valoare cuprinsa intre 800 milioane si 1 miliard EUR, autoritatile au selectat grupul ungar Trigranit ca partener privat.

Proiectul Esplanada include constructia unui ansamblu de spatii de birouri, locuinte si spatii comerciale, pe o suprafata de teren de peste 10,7 ha. Suprafata construita a proiectului este de aproximativ 800.000 mp.
Source: Ziarul Financiar