Primaria Municipiului Bucuresti vrea sa organizeze tururi de vizitare a sediului institutiei

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vrea sa puna in practica experienta primariilor din marile orase europene, cum ar fi Viena, Paris sau Londra, care atrag numerosi turisti prin organizarea de vizite ale sediilor institutiilor respective. Astfel, institutia Primaria vrea sa organizeze, in perioada 28.09.2019 – 15.12.2019, tururi de vizitare a sediului de langa parcul Cismigiu, publicul tinta fiind elevi, studenti si pensionari din Capitala. Proiectul este parte a unui program de promovare turistica a orasului. 
Conform anuntului de consultare publica, turul va fi organizat in zilele de sambata si duminica, cu intrare gratuita, publicul tinta fiind reprezentat de elevi si studenti din unitatile de invatamant din Bucuresti, precum si persoane varstnice cu domiciliul in Bucuresti.
Astfel, in zilele de vizitare vor fi organizate in intervalul 11:00-14:30, in mod succesiv, 5 tururi, a cate 30 de minute fiecare, pentru un numar maxim de 30 persoane. Tururile vor fi organizate in baza unor programari individuale prealabile (email/telefon).
Construita intre 1906-1910, cladirea Primariei Municipiului Bucuresti este monument istoric de categoria A de importanta nationala si europeana. Amplasat in Bulevardul Regina Elisabeta 47, vizavi de intrarea principala a parcului Cismigiu, imobilul a fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu (1873-1965), unul dintre principalii promiitori ai stilului de arhitectura neoromanesc, creator al unor imobile reprezentative pentru Bucuresti, precum Arcul de Triumf, Banca Mannorosch Blank, Palatul Facultatii de Drept, Palatul Arhivelor Nationale.
Pentru acest proiect, PMB intentioneaza sa achizitioneze servicii de turism. Viitorul prestator trebuie sa dispuna de capacitatea de a asigura, pe perioada vizitei, servicii de ghid turistic autorizat, respectiv serviciile unui ghid turistic national atestat, foarte bun cunoscator al Palatului Administrativ. Programul ghidului va incepe odata cu preluarea grupului, in perioadele de referinta precum si in cursul programului de vizitare. Viitorul prestator trebuie sa dispuna de capacitatea de identificare a beneficiarilor interesati sa viziteze Palatul Administrativ (elevi si studenti din unitatile de invatamant din Bucuresti, precum si persoane varstnice cu domiciliul in Bucuresti). In plus, acesta va asigura servicii de transport rutier de persoane cu autovehicule avand capacitate de transport intern corespunzatoare, respectiv, autocar cu minim 30 locuri (corespunzator unui grup de 30 persoane/tur de vizitare), pentru transportul vizitatorilor la obiectivul turistic in perioada de referinta conform programului.
De asemenea, prestatorul va realiza materiale informative si de promovare ce vor fi distribuite gratuit vizitatorilor in cadrul turului.

Source: Profit