Presedintele ANT vrea sa organizeze o bursa a locurilor de munca in turism la Chisinau

In aceasta primavara, Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, vrea sa organizeze la Chisinau o bursa a locurilor de munca in turism, incercand sa atraga din aceasta tara personal care sa lucreze in sezonul de vara in hotelurile si restaurantele din statiunile romanesti, care in ultimii ani se confrunta cu lipsa fortei de munca.
Anca Nedea, presedintele ANT a declarat ca nu doar pentru litoral este nevoie de personal pentru turism, ci si in Delta, in statiunile balneare si chiar si in Bucuresti. Turismul romanesc are nevoie de cameriste, receptioneri, ajutor de ospatari si ospatari, chelneri, kinetoterapeuti si ghizi.
Presedintele ANT a declarat ca in prima faza angajatii din Republica Moldova ar putea lucra in sezonul estival, urmand ca la finalul acestora angajatorii sa ii evalueze si sa ii pastreze permanent pe cei care s-au remarcat.
In perioada 7-10 aprilie, Romania a participat la targul de turism de la Chisinau unde a avut un stand de 70 m patrati si au fost prezenti 22 de expozanti – asociatii de promovare turistica, asociatii patronale, consilii judetene – Suceava si Piatra Neamt, hoteluri si agentii de turism.
Conform datelor ANT, in 2015 au venit in Romania aproximativ 55.000 de turisti din Republica Moldova.

Source: Profit