PointPark Properties ar putea incepe in 2012 constructia unui parc logistic

Dezvoltatorul ceh de parcuri logistice PointPark Properties va construi in Romania doar spatii la cererea clientilor, primul proiect urmand sa fie inceput anul viitor, desi pana in prezent nu a incheiat niciun contract de inchiriere, potrivit lui Stefan Gheorghiu, country manager al companiei.
“Nu cumparam teren speculativ si nici nu construim speculativ. Construim doar la cerere spatii logistice si industriale. Avem multe cereri din partea companiilor din toate domeniile de activitate, care doresc astfel de spatii in diverse orase, respectiv Arad, Oradea, Ramnicu-Valcea, Craiova, Bucuresti si altele”, a declarat Gheorghiu la prezentarea biroului din Bucuresti a dezvoltatorului, conform Mediafax.
El a aratat ca suprafata minima construita va fi de 500 de metri patrati, mentionand ca in prezent costul pentru dezvoltarea proiectelor logistice si industriale porneste de la 250 de euro pe metru patrat, daca exista utilitatile si infrastructura. Pentru constructiile unde sunt necesare si aceste lucrari, costul ajunge la minim 330 de euro pe metru patrat.
“Vrem sa construim la cerere, apoi sa asiguram administrarea activului pentru o perioada si apoi sa vindem proiectele unor fonduri de investitii”, a adaugat Gheorghiu.
Stefan Gheorghiu, fost sef al Europolis Real Estate Fund Romania, a fost numit manager de tara pentru operatiunile de pe piata locala ale dezvoltatorului ceh de la 1 iunie.
El are 15 ani de experienta pe piata imobiliara locala si internationala, inainte de a se alatura echipei PointPark Properties, lucrand cadrul firmei Colliers International, apoi a condus compania Europolis Real Estate Fund in Romania, ulterior preluand pozitia de country manager la dezvoltatorului imobiliar american Polimeni International.
Totodata, Gheorghiu a avut functia de commercial director la Willbrook International, unde a fost responsabil, atat de crearea departamentului de asset management, cat si de coordonarea departamentelor de vanzari si marketing in Romania, Georgia si Bulgaria.
Echipa PointPark Properties numara in prezent patru persoane, urmand sa mai fie adusi oameni in functie de proiectele construite.
PointPark Properties dezvolta la Cluj o facilitate in parteneriat cu fondul de investitii Europa Capital, cu o suprafata totala de peste 250.000 metri patrati in sase cladiri.
Compania este activa in 11 state din Europa si administreaza peste 1,5 milioane metri patrati de spatii logistice.
PointPark Properties este o subsidiara a Arcapita Industrial Management, compania specializata in investitii in spatii logistice a Arcapita Bank, care opereaza in Bahrain, Atlanta, Londra si Singapore.
Source: Flux Imobiliar