Plaja de la Corbu nu va mai ramane mult timp izolata

Zona comunei Corbu face in prezent obiectului studiului realizat de arhitectul primariei privind Planul Urbanistic Zonal, in baza caruia se va putea constitui cadrul legal pentru licitatii si concesionari ale suprafatelor de plaja si ale terenurilor din localitate si, ulterior, transformarea localitatii in statiune turistica. Acest lucru va fi posibil numai dupa incheierea procedurilor de improprietarire, 1.110 persoane asteptand sa intre in posesia terenurilor.

Deocamdata, primarul comunei, Marian Galbinasu, preconizeaza ca anul viitor sa fie construit in zona plajei un sat de vacanta.

In prezent, plaja de la Corbu, care se leaga de reteaua de lagune si lacuri din Rezervatia Delta Dunarii, este foarte putin aglomerata, fiind preferata de in special nudisti si de amatorii de scufundari marine iar amenajarile turistice constau in doua pensiuni, una langa plaja si cealalta langa lac. In apropierea localitatii se afla cetatile Enisala si Histria, cea mai vece asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei.
Source: Replica de Constanta