Piata tranzactiilor hoteliere din Romania atrage investitorii straini

Potrivit ultimelor informatii, pe piata tranzactiilor din Romania, jucatorii locali se arata interesati de unitatile hoteliere ramase din perioada comunista, in timp ce investitorii straini sunt atrasi de greenfield.

Marcile de hotel straine sunt bine reprezentate pe piata autohtona, care dispune de un potential ridicat si o multime de nise libere.

In prezent, piata este favorabila pentru investitii in hoteluri mici, cu 15 – 20 de camere, si hoteluri medii, cu 50 – 100 de camere, insa interesul retelelor internationale mari si al fondurilor de investitii este scazut pentu acest tip de afacere, declara reprezentantii firmei de consultanta QCM, care intermediaza vanzarea catorva hoteluri mici din tara.

Principalele oportunitati de preluare pe piata hotelurilor locale sunt reprezentate de unitatile din portofoliul Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat, RAAPPS, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, AVAS, SIF-urilor si sindicatelor SIND din Romania.

De asemenea, hotelurile mari din Romania, cu peste 200 de camere, precum cele din grupul Ana Hotels, Continental Group, Phoenicia, Crystal Palace, detinute de antreprenori locali, ar putea atrage atentia unor fonduri mari de investitii.

In prezent, insa, acestea nu sunt oficial de vanzare, nici tinte pentru viitoare achizitii.

Source: Smart Financial