Peste sase ani, China va avea cel mai mare oras din lume, cu 42 de milioane de locuitori

In urmatorii sase ani, China va dezvolta aproximativ 150 de proiecte de infrastructura, in valoare de aproximativ 2 tln. CNY, echivalentul a 190 mld. GBP, prin care vor fi conectate retelele de transport, energie, apa si telecomunicatii din noua orase actuale, care reprezinta aproape 10% din economia Chinei, Guangzhou, Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou, Zhaoqing si Shenzhen.

De asemenea, vor fi adaugate 29 de linii de cale ferata, in lungime totala de peste 5.000 km, reducand timpul calatoriei intre centrele diferitelor orase la maximum o ora.

In noul orasul rezultat din integrarea actualelor orase, aproximativ 42 de milioane de locuitori vor calatori liber, vor putea folosi sistemul de sanatate si alte facilitati, a declarat Ma Xiangming, responsabilul proiectului.

In urmatorii 10 ani, China intrevede zone urbane cu o populatie intre 50 si 100 de milioane de locuitori si mici orase cu o populatie intre 10 si 25 de milioane de persoane.

In nord, zona din jurul Beijingului si Tianjinului, cunoscuta deja ca Bohai Economic Rim, este inconjurata de o retea de cale ferata de mare viteza si ar putea deveni o super-zona urbana cu o populatie de 260 de milioane de oameni.

Source: Evenimentul Zilei