Peste 45.000 de persoane au vizitat targul de turism de la Romexpo

In perioada 19-22 martie a avut loc la Romexpo, Targul de Turism al Romaniei, la care au participat 300 de firme din 14 tari. Targul a atras peste 45.000 de vizitatori, fata de 27.000 cati au fost inregistrati in 2008.

Aproximativ 25% din acestia au achizitionat sau rezervat o vacanta in tara sau in strainatate, iar peste 60% din contractele de revanzare ale operatorilor primari catre agentiile locale s-au incheiat la targ.

Conform touroperatorilor, cele mai solicitate destinatii externe pentru vacanta de vara au fost Bulgaria, Grecia sau Turcia. Dintre ofertele autohtone, cele mai cautate au fost cele de pe segmentul balneo si litoral.

De asemenea, turistii s-au aratat interesati reduceri si programele speciale, precum „Decada Balneara”, „O saptamana de refacere” sau „Inscrieri Timpurii”, a declarat Maria Vlasceanu, sef serviciu comercial Sind Romania.

Antonio Madularu, director Mareea Bucuresti, a precizat ca turistii cauta destinatii apropiate, pentru care se acorda reduceri si cele unde pot ajunge si cu masina, precum Grecia, Bulgaria si Turcia.

Potrivit reprezentatilor agentiilor de turism, Antalya are toate sansele devina anul acesta destinatia numarul unu a romanilor, detronand astfel Grecia, iar in ceea ce priveste Bulgaria, cererea este mai redusa.

Antalya este cea mai cautata destinatie externa, urmata de Costa Brava, Mallorca, Rhodos, Coasta de Azur si Portugalia, a declarat directorul coordonator al agentiei Paralela 45, Elena Anghel.

Source: Cotidianul