Peste 300.000 de turisti romani vor petrece Craciunul si Revelionul in tara

Peste 300.000 de turisti romani vor petrece Craciunul si Revelionul in tara, cele mai cautate statiuni fiind cele montane, zonele rurale si cele balneoclimaterice, au declarat operatorii din turism.
Specialistii spun ca numarul turistilor, atat romani cat si straini, este in crestere chiar si cu 20% fata de anul trecut, acestia fiind atrasi de programele artistice oferite de hoteluri si pensiuni, dar si de zonele cu zapada.
Consultantul in turism Traian Badulescu, a declarat ca in acest sezon de iarna sunt totodata mai multi turisti straini decat anul anul trecut, din tari precum Spania, Germania, Grecia, Italia, Austria, Japonia, Thailanda.
„De Craciun predomina turismul rural, cu zone precum Bran-Moieciu, Maramures, Bucovina, Neamt, Marginimea Sibiului sau Oltenia de sub munte, urmate de statiunile montane si orasele cu piete de Craciun – Sibiu, Brasov, Timisoara, Iasi, Oradea, Bucuresti”, a precizat Badulescu.
De Revelion, Valea Prahovei si statiunile din judetul Brasov sunt in topul preferintelor, urmate de alte statiuni montane, de cele balneoclimaterice si de zonele cu turism rural.
La randul lor, oficialii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, au precizat ca aproape toate locurile de cazare din hotelurile aflate in zonele de munte, in cele balneare si in spatiul rural sunt ocupate.
Prim-vicepresedintele executiv FPTR, Dragos Raducan, a declarat ca se inregistreaza o crestere de 20% a numarului de turisti fata de anul trecut.

Source: Profit