Peste 20.000 de romani viziteaza anual Coasta de Azur

Potrivit datelor Comite Regional du Tourisme, CRT, Riviera Cote d’Azur, institutia de stat care se ocupa cu promovarea turismului pe Coasta de Azur, peste 20.000 de turisti romani se cazeaza in hotelurile de pe Coasta de Azur, cumuland aproximativ 60.000 de nopti. Acestia cheltuiesc peste 4,5 mil. EUR doar pe cazare si masa.
Un roman cheltuie circa 75 EUR/zi, a declarat Eric Dore, directorul general al CRT Riviera Cote d’Azur.
Desi numarul romanilor ajunsi in zona reprezinta o mica parte din cele 11 milioane de straini care viziteaza anual Coasta se Azur, francezii cred in potentialul pietei romanesti, a doua ca marime din Europa de Est din punct de vedere al numarului de vizitatori, dupa Rusia.
Pentru turistii romani, Coasta de Azur este inca o destinatie noua si neobisnuita. Majoritatea turistilor romani, respectiv 55% aleg ca destinatie Nisa, 20% merg la Cannes si 10% merg la Antibes.
Dintre romanii care ajung pe Coasta de Azur, 40% merg la shopping, 50% viziteaza un muzeu sau un monument si aproape jumatate merg la plaja. 7% merg la cele 17 cazinouri din zona.
Din cele 11 milioane de turisti straini care ajung anual pe Coasta de Azur, 20% sunt din Italia, 17% din Marea Britanie si Irlanda si 10% din Germania.
Coasta de Azur incaseaza din turism aproximativ 5 mld. EUR/an, dintre care peste 65% provine de la turistii straini.

Source: Business24