Peste 1 milion de romani au vizitat Bucurestiul, anul trecut

Anul trecut, capitala a fost cea mai vizitata destinatie din Romania de catre turistii romani, inregistrandu-se peste 1 milion de sosiri.

Bucurestiul a inregistrat aproximativ 17% din totalul sosirilor inregistrate in structurile de primire turistica, anul trecut.

In structurile de primire turistica din Romania au fost inregistrate 4,69 m¬i¬lioane de sosiri ale turistilor romani anul trecut, in scadere cu 2,35% fata de anul precedent.

Totodata, anul trecut, numarul innoptarilor rezidentilor in structurile de primire turistica au fost de 13,2 milioane, in scadere de 9% comparativ cu anul precedent.

Numarul total al turistilor romani care au plecat intr-o vacanta a fost de 10,76 milioane de persoane, in scadere cu 8% fata de 2009, insa cu 10% mai mare decat in anul 2008.

19% dintre turistii romani au ales sa se cazeze in hoteluri si unitati similare, 8,9% au ales locuintele particulare cu chirie, iar 67,5% au optat sa stea in concedii la rude sau prieteni, potrivit Insti¬tutului National de Statistica, INS.

Anul trecut, romanii au cheltuit pentru calatorii de vacante 1,019 mld. EUR, din care 739,7 mil. EUR pentru destinatiile inter¬ne, po¬trivit datelor INS.

Source: Financiarul