Personalul necalificat – capital de imagine negativa

Michele Meoni, director de operatiuni in cadrul Continental Hotels, detinut de omul de afaceri Radu Enache, a declarat ca personalul necalificat din industria ospitalitatii creeaza imaginea negativa a serviciilor in hotelurile si restaurantele romanesti.

Acesta mai precizeaza, insa, ca, in acest caz, nu este vorba de o problema particulara a Romaniei, ci  de o problema a industriei in general, situatii similare putand fi intalnite si in Marea Britanie.

In ceea ce priveste lantul local Continental Hotels, Michele Meoni a precizat ca au fost inregistrate majorari ale veniturilor de 18% de la an la an, in timp ce profitul a crescut cu aproximativ 30%. Principalii factori care au favorizat aceste rezultate sunt imbunatatirea productivitatii angajatilor si controlul costurilor.

De asemenea a fost inregistrata o crestere de 18% a gradului de ocupare.

Planul de dezvoltare al Continental Hotels include incheierea unor parteneriate cu operatorii low-cost pentru a asigura traficul de clienti, in prezent beneficiind deja de parteneriate cu Blue Air si Tarom.

In urmatorii 5 ani, Continental vizeaza sa ajunga la 38 de unitati, in prezent detinand 14 hoteluri, cu 1.800 de camere.

Compania intentioneaza sa deschida 7 unitati Ibis, sa dezvolte segmentul de 4 stele si sa intre pe segmentul de 2 stele.

Source: Business Standard