Perioada de dezvoltare a hotelurilor Ibis a fost extinsa cu 2 ani

Planul de dezvoltare al retelei Ibis in Romania anuntat in 2007, in valoare de 50 milioane EUR si care prevedea constructia a 7 hoteluri sub marca Ibis, va fi finalizat in 2012, cu o decalare de 2 ani fata de termenul anuntat initial, a declarat Radu Enache, presedintele lantului hotelier Continental Hotels.
Enache a precizat ca motivele intarzierii sunt birocratia pentru obtinerea autorizatiilor de constructie, dar si faptul ca s-au restrans finantarile.
Pe data de 22 septembrie, la Sibiu, grupurile Accor si Continental Hotels au lansat oficial al patrulea hotel sub brandul Ibis din Romania.
Investitia in unitatea hoteliera, care are 195 de camere, s-a ridicat la 9,4 milioane EUR 
Andreea Gheorghiu, directorul hotelului, a declarat ca gradul mediu de ocupare propus pana la sfarsitul anului 2009 este de 53%, iar nivelul veniturilor proprii, de 3 milioane RON.
Dupa o investitie de aproximativ 8 milioane EUR, la sfarsitul lunii viitoare va fi deschis Continental Grand Hotel aflat pe Calea Victoriei din Bucuresti. Hotelul are 60 de camere, iar Enache estimeaza pentru primul an de functionare, o cifra de afaceri de 2-3 milioane EUR. 
Radu Enache se asteapta ca deschiderea din acest an a noilor hoteluri, Ibis din Sibiu si Continental Grand Hotel, de 5 stele, din Bucuresti, sa egaleze veniturile in lei de anul trecut ale grupului.

Source: Business Standard