Pentru acest an Wizz Air estimeaza venituri de 30-45 milioane EUR in Romania

Pentru acest an compania aeriana ungara low-cost Wizz Air estimeaza ca va inregistra venituri cuprinse intre 30 si 45 milioane EUR pentru Romania, in special ca urmare a cresterii numarului de pasageri, au declarat reprezentantii companiei.

Wizz Air estimeaza ca anul viitor va transporta din si inspre Romania 1 milion de pasageri, dublu fata de anul trecut.

Jozsef Varadi, directorul executiv al Wizz Air, a declarat ca in 2006 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 200 milioane EUR la nivel international iar pentru acest an estimeaza ca va inregistra 300 milioane EUR, din care 10-15% reprezinta contributia operatiunillor din Romania.

Jozsef Varadi a precizat ca Wizz Air va creste frecventa zborurilor pe rutele deja existente, ajungand la 38 curse pe saptamana si va lansa noi destinatii, catre Parma si Venetia, la sfarsitul lunii februarie 2008, cand va extinde si activitatea bazei din Bucuresti, introducand o a doua aeronava Airbus A 320.

In urma cu 2 luni Wizz Air a deschis o baza operationala pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, angajand cu aceasta ocazie echipaje locale pentru cursele cu plecare din Romania.

In prezent, operatorul aerian opereaza zboruri de pe doua aeroporturi din Romania, respectiv Bucuresti si Targu-Mures, acoperind 8 destinatii si o retea de 12 rute. Jozsef Varadi declarand ca 22% din cota de piata a Wizz Air sunt asigurate de cursele din Bucuresti iar restul operatiunilor din Targu-Mures.

Potrivit datelor Omanian Airline Market, OAG, organizatie care studiaza capacitatea aeronavelor la nivel global, citate de Wizz Air, capacitatea totala a pietei aeriene din Romania a ajuns in prima jumatate a acestui an la 2,36 milioane locuri, atat la companiile low-cost, cat si la cele traditionale, in crestere cu 20% fata de perioada similara din 2006.

Source: Business Standard