Pentru 2012 se anunta 20 de proiecte hoteliere noi

In acest an investitiile pe piata hoteliera romaneasca au crescut, anul in curs aducand 12 inaugurari de hoteluri, iar pentru anul 2012 se anunta 20 de proiecte hoteliere noi, a declarat Lucian Marinescu, Senior Associate Trend Hospitality, in cadrul conferintei Hospitality Trends Bucharest, care a avut loc pe 15 noiembrie la Bucuresti.

Numarul hotelurilor a ajuns la 1.245 anul acesta, oferta crescand doar cu 1% fata de 2010. Totodata, cele mai multe hoteluri din tara noastra, respectiv 75%, sunt clasificate la 2 si 3 stele.

Lantul hotelier Hilton Worldwide va deschide in 2012 patru hoteluri in tara noastra, unul in Bucuresti si trei in tara, dintre care doua Hampton by Hilton si doua DoubleTree by Hilton, a declarat Adela Cristea, Development Director Europe & Africa la Hilton Worldwide.

In prezent Hilton are in tara noastra trei hoteluri deschise si sapte in curs de dezvoltare, aflate in diferite faze.

De asemenea, Adela Cristea a mai precizat ca in strategia pe termen mediu si lung a lantului Hilton se afla si un hotel de lux Waldorf Astoria in Bucuresti.

Doar 7,5% din camerele de hotel existente in România sunt afilitate la o retea hoteliera internationala, iar cel mai bine reprezentat grup hotelier international in tara noastra este Wyndham Hotel Group, care are 1.681 de camere in zece hoteluri, in Romania.

Jeffrey Scott, Managing Consultant la PKF a identificat 10 trenduri din industria ospitalitatii in 2011, dintre acestea amintim dezvoltarea hotelurilor de tip buget, dezvoltarea hotelurilor de tip boutique, comertul online sau proiecte hoteliere rezonabile, unul din efectele pozitive ale crizei.

Source: Horeca Romania