Pentru 2007 International Sinaia estimeaza o cifra de afaceri de 9 milioane EUR

Pentru acest an compania hoteliera International Sinaia, INTE, estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 9 milioane RON, cu aproximativ 5% sub nivelul inregistrat in 2005 dar un profit de peste 4 milioane RON, in crestere cu 36%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei.

Cresterea profitabilitatii ar urma sa aiba loc pe fondul reducerii substantiale a cheltuielilor, in conditiile scaderii usoare a veniturilor. Astfel, cheluielile companiei sunt asteptate sa scada cu 30%, pana la 5 milioane RON, intr-o proportie mai mare decat cea a veniturilor.

In anul 2006, International Sinaia a inregistrat un profit net de 2,59 milioane RON in scadere cu 23% fata de anul 2005 iar cifra de afaceri a crescut cu 6,46%, la 10,05 milioane RON.

Compania nu va acorda dividende, profitul nerepartizat pe anul trecut urmand sa fie folosit pentru investitiile din acest an, care se vor ridica la aproximativ 2,68 milioane EUR. Fondurile vor fi folosite pentru amenajarea unor spatii de parcare, renovarea unei sali de conferinte, amenajarea curtii hotelului si alte proiecte. 1,5 milioane EUR vor fi alocate pentru constructia unei cladiri multifunctionale cu 3 etaje, care va contine locuri de parcare, un centru de bowling si un bar. Compania va amenaja si o parcare cu 220 locuri in apropierea domeniului schiabil, pentru care va investi 1 milion EUR si o alta cu 42 locuri in zona telecabinei. Potrivit planului de investitii, International Sinaia va cumpara un teren in apropiere de complexul Izvorul Rece, unde va fi construita tot o parcare si un alt teren in Sinaia.

Compania detine in portofoliu hotelul International, clasificat la 4 stele, precum si vilele Bistrita, Stejarul, Frasin, motelul si campingul Izvorul Rece.
Source: Curierul National