Pensiunile agroturistice sunt din ce in ce mai cautate

Programul incarcat si lipsa banilor ii determina pe multi romani sa petreaca sfarsitul de saptamana la pensiuni, evitand tarifele mari practicate de hoteluri.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, a declarat ca agroturismul de weekend merge foarte bine in aceasta perioada, deoarece multe persoane nu au timp sa plece in concediu, iar preturile mai mici au contribuit la o usoara crestere a numarului de cereri de cazare la pensiuni.

Pentru a nu fi nevoiti sa isi inchida afacerea, multi administratori au redus tarifele, comparativ cu anii precedenti si au inclus in tarif fie micul dejun, fie diferite mese festive sau programe artistice.

Cel mai adesea, metoda de promovare a pensiunilor agroturistice se bazeaza pe recomandarile facute de fostii clienti.

Badulescu a precizat ca cele mai cautate agropensiuni sunt cele din zonele montane si de deal, precum Bran-Moeciu, urmate de cele din Delta Dunarii si cele de pe litoral.

Cererile de cazare pentru agropensiunile din Vatra Dornei, Sarata Monteoru, Muntii Apuseni, Maramures s Bucovina sunt in crestere, multi dintre turisti fiind straini.

Source: Evenimentul Zilei