Pensionarii au repartizate peste 50.000 de bilete la bai

In acest an,  50.352 de bilete la bai vor fi repartizate pensionarilor si asiguratilor, in unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice, 15% dintre acestea urmand sa fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.
Cele peste 50.000 de bilete vor fi repartizate pe maxim 16 serii de trimitere, potrivit proiectului de HG aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.
Maximum 15 la suta din numarul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se arata in nota de fundamentare a proiectului.
Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.
Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Source: Mediafax