Pe Aeroportul International Cluj-Napoca vor putea opera aeronave cu pana la 220 de locuri

In urma investitiei de 8,5 milioane RON pentru extinderea pistei, de la 1.850 m la 2.100 m, Aeroportul International Cluj-Napoca va pemite din aceasta toamna aterizarea si decolarea aeronavelor cu pana la 220 de locuri, fara nici o restrictie legata de greutatea aparatelor. In prezent pot opera fara restrictii aeronave de pana la 150 de locuri.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a declarat ca se lucreaza la un proiect pentru o noua extindere a pistei, la 2.500 m, care va permite operarea avioanelor mari de tip Airbus 300, pentru care este insa necesara devierea albiei raului Somes.

Pe termen mediu, conducerea aeroportului are in vedere construirea unui terminal cargo, in prezent existand o singura cursa zilnica de marfa si a unui nou terminal de pasageri, care sa gestioneze fluxurile de calatori din Uniunea Europeana. Numarul de pasageri s-a triplat fata de nivelul anului 2000 iar pentru urmatorii trei-patru ani, conducerea aeroportului estimeaza o dublare a numarului de pasageri.

In prezent, pe Aeroportul International Cluj-Napoca au loc 30 de aterizari si decolari pe zi, spre destinatii din Germania, Italia, Ungaria si Ucraina dar si curse charter spre destinatii din Spania, Malta si Turcia.
Source: Evenimentul Zilei