Pe 7 octombrie a demarat campania de promovare a programului Sibiu – Capitala Culturala Europeana

Pe 7 octombrie a demarat oficial campania de promovarea a programului Sibiu – Capitala Culturala Europeana, sub platforma “Normal. Sibiu”.

Cu cateva luni inainte de deschiderea oficiala a evenimentului, autoritatile implicate in acest proiect au declarat ca lucrarile de pregatire se afla in termenul de executie si ca majoritatea santierelor se vor termina pana in luna noiembrie.

Programul de promovare este conceput, implementat si coordonat la nivel national si international de catre agentia GAV Scholz & Friends Bucuresti.

Campanie de promovare se doreste a fi o manifestare agresiva, puternica, incitanta, care isi propune sa atinga 50 de milioane de persoane din spatiul european si peste 75% din populatia urbana a Romaniei. Conceptul creativ al campaniei media este dezvoltat in executii de print, spoturi TV, filme de prezentare, spoturi radio si web bannere. Spoturile TV vor fi difuzate prin statiile EuroNews, Travel Channel, reteaua regionala National Geographic si SRTV in perioada octombrie 2006 – februarie 2007.

Programul de restaurare a centrului istoric a fost grabit astfel incat Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Pasajul Scarilor, Scarile Turnului, Pasajul Aurarilor, zona pietonala de pe strada Balcescu si zece alte strazi sa fie terminate pana la sfarsitul acestui an, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, in cadrul unei conferinte de presa la care au mai participat Sergiu Nistor, comisar pentru programul Sibiu CCE si Lucian Georgescu, directorul campaniei de comunicare.

Klaus Johannis a mai precizat ca pentru modernizarea orasului, in vederea programului Sibiu-Capitala culturala Europeana 2007 au fost investite pana in prezent 100 milioane EUR, cea mai mare parte din aceasta suma fiind sustinuta de Consiliul Local, de bugetul de stat si de o parte din parteneri. Pentru reabilitarea aeroportului au fost alocate 60 milioane EUR, insa pana in primavara anului viitor va fi terminat doar terminalul, restul lucrarilor urmand a fi finalizate in 2008 cand va fi finalizata si soseaua de centura a Sibiului.

Primarul Sibiului spera ca lucrarile pentru fluidizarea traficului, a caror valoare ajunge la 15 milioane EUR, sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Klaus Johannis a precizat cu ocazia lansarii campaniei de comunicare a programului, ca, pentru anul viitor, estimeaza o crestere a numarului de turisti straini de 400.000 – 500.000, fata de media obisnuita anuala de 100.000 de turisti straini.

Patru hoteluri se afla in constructie iar cele patru unitati existente deja se afla in reparatii si se estimeaza ca pana in 2007, capacitatea de cazare sa va tripla fata de cea detinuta in prezent.

Autoritatile estimeaza ca cea mai mare parte dintre vizitatorii asteptati anul viitor vor veni, in a doua parte a anului iar varful ar urma sa fie atins in toamna.
Source: Cotidianul