Pe 28 august a fost deschis hotelul Novotel

Pe 28 august grupul francez Accor a deschis la Bucuresti primul hotel Novotel din Romania, clasificat la 4 stele in urma unei investitii de aproximativ 35 milioane EUR, prima investitie proprie a grupului Accor Hotels in Romania.

Brand-ul Novotel este prezent in 56 de tari iar decizia de a intra pe piata romaneasca se datoreaza potentialului ridicat din ultimii ani din aceasta zona. Directorul general al Novotel Bucarest City Centre, Philippe Drivon, a declarat ca piata hoteliera bucuresteana detine o rata medie de ocupare de 60%-70%, superioara celei europene.

Lucrarile de constructie au fost demarate in octombrie 2004 si au durat mai putin de 2 ani, hotelul urmand sa fie operational full service din luna septembrie 2006.

Hotelul detine o suprafata totala de 1.500 mp, 258 camere, 1 apartament prezidential, 9 apartamente junior si 6 apartamente, 4 sali de conferinta, una dintre cele mai mari sali de tip auditorium dintr-un hotel din Romania, parcare subterana pazita pe doua niveluri cu 200 de locuri, restaurant – Cafe Theatro si bar – “37”, galerie comerciala de peste 1.300 mp, zona de relaxare, centru de fitness si piscina interioara.

Philipee Drivon estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an gradul de ocupare va fi de aproximativ 50%.

Grupul Accor Hotels are 168.000 de angajati in 140 de tari, fiind leader european si unul dintre cele mai mari grupuri din industria turismului si a serviciilor la nivel global cu accent pe doua domenii de activitate: hotelier si servicii.

Accor detine brand-urile Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, Etap Hotel, Formule l, Motel 6 si Red Roof Inn, cu peste 4.000 hoteluri si 470.000 camere in 92 de tari, desfasurand activitati si in alte domenii – restaurante, cazinouri sau agentii de turism.
Source: Smart Financial