Patru companii detinute de George Copos au inregistrat o scadere de 25% a cifrei de afaceri, in T1

Companiile Ana Hotels, Ana Imep, Ana Pan si Ana Teleferic, care fac parte din Ana Holding, al carui proprietar este omul de afaceri George Copos, au inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 36,4 milioane RON, in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, numarul angajatilor din aceste patru companii a scazut cu 400 de oameni, pana la 1.500 de salariati.

Cele sapte hoteluri detinute de Ana Hotels, care opereaza 1.000 de camere, au inregistrat in primele trei luni ale anului o scadere cu 12,3% a cifrei de afaceri, pana la 7,4 milioane RON, potrivit datelor furnizate de companie.

Compania Ana Imep a inregistrat o cifra de afaceri de 21 milioane RON in primul trimestru din 2010, cu 30,1% mai putin fata de primele trei luni ale anului trecut.

Lantul de cofetarii Ana Pan, a inregistrat o scadere de 15% a cifrei de afaceri in primul trimestru al acestui an, pana la aproximativ 4,5 milioane RON.

Compania de transport Ana Teleferic din Poiana Brasov a avut o cifra de afaceri de 3,4 milioane RON in primul trimestru, cu 16,7% mai mica fata de aceeasi perioada din 2009.

Anul trecut, Copos a contractat un credit de 25 milioane EUR de la BRD, pentru investitii in hoteluri si in proiectul de birouri Ana Tower de langa Piata Presei. Investitia in cladirea de birouri este estimata la 65 milioane EUR, in scadere fata de estimarea initiala din 2008, de 100 milioane EUR. Hotelul Sportul din Poiana Brasov va fi modernizat in totalitate, in urma unei investitii de 10 milioane EUR.

George Copos a precizat ca se orienteaza si spre investitii in afara tarii, Georgia fiind vizata pentru investitii imobiliare si in industria alimentara, dar ca analizeaza si intrarea pe piata tarilor arabe, fara a oferi insa foarte multe detalii despre aceste proiecte.

Source: Ziarul Financiar