Patronatele au cerut ministrului Turismului extinderea la nivel national a unei taxe hoteliere care acum este optionala la nivelul autoritatilor locale

Patronatele din turism au cerut ministrului de resort, in cadrul unei dezbateri pe tema proiectului de Lege a turismului, extinderea la nivel national a unei taxe hoteliere care acum este optionala la nivelul autoritatilor locale.
 
In replica, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a aratat ca nu si-a propus instituirea de noi taxe, dar va face aceasta propunere in coalitia aflata la guvernare. 
Totodata, Dragos Anastasiu, membru al Asociatiei Patronale a Agentiilor de Turism din Romania, a tinut sa sublinieze ca aceasta nu ar fi o taxa noua, ci este vorba despre transformarea unei taxe care exista deja, optional, la nivelul autoritatilor locale, intr-o taxa obligatorie la nivel national. 
„Cu mentiunea ca banii sa fie folositi in parteneriate public-private la nivel local, zonal si national, aceasta este conditia. Daca nu precizati asta, lasati banii oamenilor, pentru ca, decat sa stea in conturile primariilor, mai bine stau la oameni”, a afirmat Anastasiu. 
Mircea Dobre a precizat ca intentia ministerului este de a aproba in Guvern proiectul de Lege a turismului pana pe 15 noiembrie, astfel incat Parlamentul sa voteze pana la sfarsitul actualei sesiuni.

Source: Wall-Street