Partiile de schi din Poiana Brasov vor fi modernizate

Extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov si fructificarea potentialului turistic din zona reprezinta unul dintre principalele obiective stabilite pe termen mediu si lung de Consiliul Local (CL) Brasov, cu toate ca administratia locala a decis sa renunte la parteneriatul propus de Ana Teleferic, considerat neavantajos.

CL intentioneaza sa lanseze un proiect propriu, care presupune crearea unei societati comerciale care sa se ocupe de exploatarea domeniului schiabil din Poiana in beneficiul municipiului Brasov. La realizarea proiectului, CL va primi sprijinul unei firme austriece de consultanta.

Consilierul local Mihai David nu exclude nici colaborarea cu SC Ana Teleferic SA, care detine toata instalatia de transport pe cablu din Poiana, insa doar in conditii avantajoase, propuse de municipalitate.

Mihai David a precizat ca exista deja un studiu de prefezabilitate pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov. Planul viitorului proiect de modernizare a statiunii prevede ca partiile deja existente, si care sunt proprietatea municipalitatii, sa fie extinse pe un teren care apartine tot municipiului Brasov.

Aceasta etapa cuprinde si constructia unui lac de acumulare in zona Ruia, care sa fie apoi folosit ca sursa de apa pentru masinile de zapada artificiala, doua partii de legatura intre cele deja existente, doua telescaune intre partii si o parcare in Poiana Mica.

Prima etapa a proiectului va necesita investitii de 25 milioane EUR.

Source: Monitorul Expres