Partia din Campulung Moldovenesc ar putea fi finalizata pana la inceputul sezonului de ski, la aproape 10 ani de la demararea lucrarilor

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul lucrarilor la Tronsonul I al partiei de la Campulung Moldovenesc, un proiect pentru care ministerul a alocat la timp peste 64 mil. RON, dar care a avut parte de intarzieri repetate.
Trif s-a aratat nemultumit din cauza intarzierilor nejustificate si a cerut mai multa implicare autoritatilor locale si judetene.
Acesta a precizat ca proiectul a fost demarat in anul 2009 si nici in ziua de astazi nu este finalizat, desi Ministerul si-a onorat toate obligatiile pe care le-a avut catre autoritatea publica locala.
„Domnul primar ne-a dat asigurari ca, pana la sfarsitul toamnei, partia o sa fie finalizata. Asteptam, dar o sa mai venim in zona sa ne asiguram ca nu o sa ne trezim si la iarna in aceeasi situatie ca anul trecut” a delclarat ministrul.
In plus, ministrul Turismului a considerat ca este inadmisibil ca drumul de acces catre partie sa nu fie asfaltat de catre reprezentantii Consiliului Judetean in conditiile in care investitia in zona a inceput in 2009, iar Ministerul Turismului a finantat investitia pentru constructia a 2,8 km de partie.
In cadrul vizitei, ministrul Bogdan Trif a anuntat infiintarea, la Suceava, a unui punct de lucru, o reprezentanta teritoriala a ministerului Turismului, care sa tina legatura cu autoritatile locale, cu operatorii din turism si cu investitorii din domeniu pentru a dezvolta durabil turismul in zona. 
Suceava reprezinta una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere turistic datorita celor 9 statiuni, 4 de interes national si 5 de interes local, fapt ce a stat la baza deciziei de infiintare a unui birou teritorial.

Source: Profit